lauantai 2. kesäkuuta 2012

Paskaa kesää!



Kuulin tänään ensimmäistä kertaa tämän biisin ja iski kyllä aika osuvasti! Ihanaa kun tänään alkoi kesäloma, mutta ulkona sataa vettä kuin Esterin perseestä... Seuraavaksi viikoksi on luvattu pelkkää sadetta, Jippii! Vihdoinkin se ansaittu loma alkoi ja yllätyksekseni keskiarvo nousi vähäsen 8.88 :) Luulin sen laskevan, kun keväällä en ole jaksanut panostaa oikein koulun käyntiin. Asiasta kukkaruukkuun tänään kävin kaverini kanssa Suomen tivolissa. Keli oli mitä paskin, mutta silti oli ihan mukavaa. Kävimme hurjat 7 kertaa laitteissa ja ostin 29 euron rannekkeen "turhaan". Emme uskaltaneet käydä siinä uudessa päätähuimaavassa laitteessa. Itse olisin siihen ehkä voinut mennä, mutta lopulta päätin kuitenkin olla menemättä siihen. Lähtiessämme olimme ihan litimärkiä ja paleli hulluna, ei ollut järkevin idea lähteä juuri tänään tivoliin. No minkäs teet, jos et omaa kovinkaan fiksua ajattelutapaa ;D Huomenna sitten Essin kanssa elokuviin ja sieltä meille yötä (:




Maanantaina meni Lupulla ilman satulaa kevyesti kentällä. En ole muuten sillä muistaakseni koskaan ratsastanut kentällä ilman satulaa, aina olen vain mennyt hallissa. Lupu meni oikein kivasti. Ratsastin lähinnä vain eteen alas, kun oli ollut rankka viikonloppu takana.

Tiistaina Lupu sai vapaapäivän, itse vietin myös tallivapaan ja olin kavereiden kanssa Kempeleen nuorisotoimen järjestämässä grillijuhlassa :)

Keskiviikkona ratsastin Lupun läpi kentällä. En tehnyt sen kummempaa, kuin ympyröitä, siirtymisiä ja temmonvaihteluita. Lupu toimi yllättävän hyvin, vaikka eilen olikin vapaapäivä.

Torstaina oli Pekan treenit Pikkaralassa. Aluksi Pekka raportoi Iisalmen kisoista. Hän sanoi juurikin siitä, että 110cm ja 115cm meni hyvin, mutta 120cm oli vähän häsläystä. Pysytellään vielä näillä "turvallisilla" korkeuksilla siihen asti, että 120cm radat tuntuvat helpoilta :) Mikään kiirehän meillä ei ole!  Kisoissa hän oli huomannut minun köyryselkäni, mitä Pekka oli jo talvella aavistellut. Silloin siihen ei vaan oikein ole voinut puuttua, kun on ollut toppatakit yms päällä. Köyryselkä pitää nyt ehdottomasti korjata suoraksi, kun olen vielä nuori.

Aloitimme jumppasarjalla, jossa pystyimme keskittymään pelkästään istuntaani. Myöskin koko tunnin sain kuulla vähäisestä myötäämisestäni! Pitää myödätä enemmän, eteenkin kuin esteet nousee. Jumppasarjan jälkeen teimme eri etäisyystehtäviä ja lopuksi hyppäsimme rataa. Rata meni super hyvin, lukuunottamatta "tyylivirheitä" eli köyryselkääni ja vähäistä myötäämistäni. Kaikki etäisyydet osuivat nappiin ja meillä oli hyvä ratatempo kokoajan :)) Olin ylpeä käsistäni siinä suhteessa, etten säätänyt niillä mitään ylimääräistä! Nyt pitää vain muistaa aina hyvä ryhti myös yksikseen ratsastaessa.



Perjantaina menin pitkästä aikaa Heidin kanssa maastoilemaan. Preta on ollut vähän kipeänä, joten sillä ei ole voinut ratsastaa kunnolla. Meillä oli jälleen todella hauskaa! Sain taas nauraa itseni hengiltä. Nauraa räkätin vain selässä, vaikka hepat laukkasi täysiä ilman minkäänlaista hallintaa :D Menimme uusia reittejä pitkin ja löydettiinkin taas lisää huippuja maastoja. Ne reitit ei vaan koskaan lopu kesken. Lupu oli yhtä innoissaan kuin kuskikin ja hyppi ja pomppi välillä sinne tänne ;) Sadekkaan ei meidän menoa estänyt!

Pyyhkäsin Lupua pari kertaa sienellä, tässä lopputulos :D

Tänään menin kentällä ensin koulukiemuroita. Lupu oli aivan super hyvä! Aukoi suutansa vain vähäsen ja tuntuma pysyi tasaisena. Tein käynnissä ja ravissa pohkeenväistöä. Laukassa innostuin "hyppäämään" rataa. Rata koostui puomeista ja muutamasta esteestä, jotka oli 20-60cm :D Treenasin lähinnä hienosäätöä eli selkä suoraksi, kädet rauhassa, kunnon myötäys, temmon säilyvyys samana, katse jne. Menin rataa useampaan kertaan ja viimeiseen rataan olin todella tyytyväinen ;) Lopuksi innostuin hyppäämään "maastoesteen" pari kertaa. Äiti laittoin kentän kukkulalla olevan penkin poikittain kukkulan päälle. Lupu hyppäsi esteen hienosti pari kertaa.

Pakko myöntää, mutta olemme suunnitelleet osallistuvani ypäjän kisaviikolla miniderbyyn ;D Tämä suunnitelma on vielä vähän auki, mutta olisi kyllä aika huippua! Tietenkin sitä ennen pitäisi käydä Kuivasjärvellä treenailemassa bankettia ja vähän maastoesteitä. Lähtisimme kisoihin porukalla, kun Jutta olisi lähdössä Hillan kanssa koulupuolelle junioriderbyyn ;) Tosin miniderbyyn osallistuminen edellyttäisi sitä, etten saa sijoittua kansallisessa 120cm luokassa. Vielä en ole sijoittunut, mutta minulla on vielä kaksi "mahdollisuutta" sijoittua. Toivottavasti en sijoitu :DD


Maanantaina on Petran treenit ja torstaina Pekan treenit. Perjantaista sunnuntaihin olemme Kokkolassa kisoissa. Menen siellä luokat 110,120 ja 110cm. Essi lähtee taas hevosellaan meidän mukaan ja heiltä saamme pakettiauton lainaa. Tällä kertaa emme majoitu hotellissa, vaan pakettiautossa ;D Säästetäänpähän vähäsen rahaa!

4 kommenttia:

  1. Heiii mää en tienny, että sullakin on blogi! :D Ärsyttävää, kun se paku on rekattu vaan kolmelle matkustajalle niin en pääse teijän mukaan hoitamaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Ois niin kivaa jos pääsisit mukaan! Sun pittää liftata tai hommata jostakin kyyti Kokkolaan. Tai sitten ängetään neljästää etupenkeille ja jos poliisi tulee, niin yks piiloutuu jalkatilaan :D

      Poista
    2. Joo, suunniteltiin sun äidin kans että tekeydytään armenialaisiksi ja sönkätään huonolla englannilla ettei tiedetty, että saa olla vaan kolme matkustajaa :D Mutta pitää kattoa jos jonkun muun kyydissä ois vapaa paikka..

      Poista
    3. Nonniiin, aika hyvä suunnitelma! ;) Toivottavasti saisit jostakin kyydin :)

      Poista