perjantai 15. kesäkuuta 2012

I need a new camera!

Voi että, tuntuu siltä etten saa mitään aikaiseksi! En ole postaillut pariin päivään, kun ei ole uutta kuvamateriaalia... Argghh haluan saada järkkärin, niin kuvailisin paljon mieluummin! Ei oikein huvita digikameralla kuvata, kun laatu on välillä mitä on. Meistä ei ole kuin muutama sileäntyöskentely kuva, kaikki kuvat ovat vain esteiltä.  Olisi kiva nähdä välillä ratsastuskuviakin.. Kun nyt tosiaankaan ei ole uusia kuvia, niin saatte tyytyä tylsiin vanhoihin kuviin. Minähän en kuvatonta postausta tee! :D

Kuvat ovat Lupun koeratsastuksesta Ranskasta 28.1.2011



Hanna ja Lupu




Ensimmäinen ratsastuskerta


Tuntuma...Onko jotain kehitystä tapahtunut?


Ohjat roikkuu..



Ensimmäinen hyppy

:D

120cm ekalla ratsastuskerralla. Lupun selästä este näytti niin peineltä, kun taas Danin kanssa 120cm oli jo iso este :)



Alkuviikosta ratsastin Lupulla kentällä koulukiemuroita. Lupu toimi ihmeen hyvin. Se tuli suhteellisen helposti kuolaintuntumalle. Kun suu on hiljaa, niin Lupu kulkee ihan riittävän hyvin pyöreänä. Minä tyydyn siihen, että Lupu kulkee rennosti vähän pidemmässä muodossa. On sen niska jo paljon vuodessa kohonnut ylöspäin, se ei enää laahaa maata pitkin. Ennen pystyin ratsastamaan sitä vain eteen alas, nyt saan sen niskaa vähän ylemmäs. Kuitenkaan Lupu ei osaa koota itseään kunnolla. Se onkin sitten asia erikseen, kokoamisen oppimiseen menee vielä kauan, mutta hiljaa hyvä tulee. Lupu on sen verran hankala suustaan, että tyydyn todella vähäiseen eli suun täytyy pysyä kiinni ja tuntuma tasaisena. Sen jälkeen siihen lisäksi vielä aktiivinen takaosa ja asetukset yms. Usein ratsastan Lupulla paljon ympyröitä ja voltteja, väistöjä ja temmon vaihteluja. Joskus myös vastalaukkaa.  Harvoin teen mitään "vaikeita" harjoituksia, kun Lupulle väistötkin ovat jo hankalia.

Tiistaina innostuin hyppäämään myös pari pientä estettä ja sen jälkeen lähdimme merelle Jutan ja Essin kanssa kahlaamaan. Oli todella kivaa käydä pitkästä aikaa vähän kahlailemassa. Laukattiin siinä rantaa pitkin ja Lupu siitä innostuikin :) Klippasin myös Lupun, kun se hikoilee niin pirusti. Päätin siis kokeilla auttaako klippaaminen asiaan, mutta Lupusta irtosi todella vähän karvaa. Eipä tuo hirveästi auttanut, kun Lupu hikoili siltikin, mutta kuitenkin kuivui toodella nopeasti.


<3


Keskiviikona lähdin Jutan ja Essin mukaan maastoon. Kävimme 3h lenkin ja hevoset saivat kyllä kunnolla kuntoilla. Menimme todella pitkälle ja ratsastimme taas eri reittejä pitkin. Kävimme kahdella eri hiekkakuopilla kiipeilemässä. Innostuimme myös rakentamaan yhden maastoesteen tukista. Sen hyppäämisessä ei ollut mitään ongelmaa ja menimme lopuksi sen Lupun kanssa reilu metrin korkuisena. Oli jälleen hauskaa ja hepatkin tykkäsivät!

Torstaina Lupu sai vapaan. Itse olin venereissulla Hailuodossa kaverini kanssa.

Hanna ja Lupu 155cm



Toinen ratsastuskerta, istunta.... :S Ei näytä meidän meno enään ihan tuolta, onneksi.


Onnelliset hevosenostajat :)

Tänään Lupu tuntui sileällä ihmeen hyvältä, vaikka eilen olikin vapaa. Innostuin vähän hyppäämään kentällä olleita esteitä. Aluksi menin keskihalkaisijalla innaria, jonka jälkeen jatkoin siltä kaarevalla tiellä joko vasemmalle pystylle tai oikealle okserille. Tämä sujui hyvin, paitsi kerran tuli lähelle okserin ponnistuspaikka. Lopuksi harjoittelin vielä käännöksiä. Taas oikealle kääntäminen oli erittäin hankalaa, kun Lupu oli oikeassa ohjassa kiinni. Silloin en voi kääntää kunnolla ulko-ohjalla ja joudun vetämään sisäohjasta, jolloin hevonen liiraa ulos. Potkaisin sitten ihan kunnolla oikealla pohkeella hevosta irti ohjasta. Se auttoi hieman.. Sain kuiténkin pienien taisteluiden jälkeen pari kohtuullista käännöstä.

Sunnuntaina on sitten kisat Oulussa hyppäämme 110cm ja 120cm. Sääennuste on luvannut taas sadetta! Miksi jokaisissa kisoissa pitää sataa vettä?!

6 kommenttia:

  1. Kiitos kun viitsit arvostella blogini! Liityin lukijaksi. Joo, todellakin nämä sinut kuvasi painii todellakin eri luokissa kun mun. Paljon hienompia! <3 Ongelma vaan on se, ettei mulla ole ketään kuvaaajaa, joka viittisi joka ratsastuskerralle mukaan. Äiti kun yleensä ratsastaa itse kanssa samoilla tunneilla ja kavereita ei viitsi aina vaivata. Pyrin siis tekemään teksteistä mahdollisimman mielenkiintoisia, jottei tuo kuvien puute niin paljoa tuntuisi. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogisi ei näytä tuota lukijat kohtaa, joten en voi liittyä. Yritän vaikka huomenna uudelleen :/

      Poista
    2. Kiva kun liityit lukijaksi! :) Joo tuo on niin tyypillistä, itsekkään en läheskään aina saa ketään kuvaamaan tai sitten äitini kuvaa (silloin laatu ei päätä huimaa :D) Lisäksi tarvitsisin kipeästi uuden kameran, kun jotenkin digikameralla ei enään vain huvita kuvailla. Sillä ei saa läheskään yhtä hyviä kuvia kuin järkkärillä, varsinkaan ratsastuksesta. Kyllä sillä videota voi ottaa, mutta haluaisin ratsastuskuvia. Niitä saan vain kisoista, mutta olisi kiva saada välillä kotoakin kuvia. Kannattaa siis painottaa tekstin mielenkiintoisuuteen, jos et saa ketään kuvaamaan! :)

      Poista
    3. ^^ onpas outoa :0 itsekkin ihmettelen kun ei näytä..

      Poista
  2. Sinulle on haaste: http://niinarautiainen.blogspot.fi/2012/06/179-haaste-liittyen-ratsastukseen.html :)

    VastaaPoista