torstai 7. kesäkuuta 2012

Kisavalmistelua

Innostuin kirjoittamaan toisenkin postauksen tälle päivälle :) Muistakaahan lukea edellinenkin ja olisi kiva, jos ehdottaisitte jotakin kivoja postausideoita! Kaikkien toiveet otetaan huomioon, siten pystyn tekemään tästä blogista mielenkiintoisemman. Kukaan ei vastannut kun kyselin siitä, että miltä kuulostaisi, jos laittaisin pystyyn arvonnan. Mietin, että palkinnoksi voisi laittaa jotain vähän "arvokkaampaa", niin arvonnasta tulisi mielenkiintoisempi :) Miltä kuulostaisi??

Keskiviikkona Lupu piti vapaapäivän. Itse olin edelleenkin flunssan kourissa, joten lähes koko päivän löhöilin vain kotona. Päivällä kävimme äidin ja Jutan kanssa Äimärutiolla shoppailemassa ja mukaan tarttui aivan ihana uusi kisahuopa ja huopaan sopiva korvahuppu. Ensi viikolla käymme bodeerauttamassa (kirjoitinkohan ees oikein :D?) huopaan hienon tekstin ;) Myöskin uusi hieno kisaloimi tarttui mukaan, kyllä nyt kelpaa lähteä kisaamaan! Teen kaikista viime aikoina ostetuista varusteista ensi viikolla postauksen, myöskin teen loppuun vihdoinkin sen varustepostauksen, joka piti julkaista jo aikoja sitten! Otan itseäni niskasta kiinni! Illalla meillä oli iltatallivuoro. Olin myös menossa hypyttämään Ainoa ja Katjaa, mutta poni vaikutti olevan vähän vilustunut, kun yski ratsastaessa. Hypyt siirretään sitten ensi viikkoon.


Crazy katti, joka on aiheuttanut vaaratilanteita tallilla...


Ilmoittauduin nyt Ypäjän kisaviikolle miniderbyyn. Huii :D Päätimme kuitenkin lähteä sinne, vaikka reissu tuleekin maksamaan paljon. Pelkät ilmoittautumismaksut maksoi kolmesta luokasta 130e ja hevosen tallipaikka neljältä yöltä n.160e. Säästämme kuluissa huomattavasti, jos nukumme vaikkapa teltassa. Nimittäin asuntolassa asuminen neljältä yöltä kahden hengen osalta tekisi 360e! Plus päälle ruuat ja bensat. Ei ole mikään halpa laji tämä ratsastus! Ratsastuskilpailujen palkinnot on kyllä aika kehnot! Aina mennään miinuksen puolelle, eikä paljoa tienata :D Ravipuolella onkin sitten ihan eri meiningit palkintosummia vertaillessa....

Tänään meillä oli Pekan treenit Pikkaralassa. Aloitimme jälleen jumppasarjalla. Kahdella ensimmäisellä kerralla Lupu kielsi!? Ensimmäinen kielto johtui siitä, kun heppa ei ollut herännyt tarpeeksi tehtävään, mutta siltikin olin ymmällään, koska esteet olivat niin pieniä.. Lupu varmaankin säikähti vähän sitä sitten ja toisella kerralla kielsi myös. Myöskään askel ei oikein osunut ensimmäiselle puomille. Loppu tunnin kyllä hyppäsi ilman ongelmia. Jumppasarjan jälkeen teimme kontrolliharjoitusta. Menimme neljän laukan linjaa viidellä laukalla. Tämä sujui oikein hyvin. Harjoittelimme samalla myös uusinta käännöksiä johtavalla ohjasotteella. Tämä sujui ihan hyvin, pitää vain harjoitella kotona johtavaa ohjaa enemmän, kun tuubbaan vetämään liikaa taaksepäin, enkä sivulle. Lopuksi hyppäsimme myös radan pätkän kisakorkeudella (120cm) Tempo löytyi jälleen hyvin ja väleihin tuli oikea määrä askelia. Kolmen laukan linjalta vedelle tuli pikku moka, kun tuli iso hyppy, enkä ottanut puolipidätettä ja vieläpä oikeisin kaarretta vedelle. Vedelle tuli sitten aika lähelle ponnistuspaikka.



Pekka sanoi, ettei  yksi virhe per rata ole vakavaa. Tarpeeksi kauan kun noita asioita treenaa, niiden pitäisi jäädä muistiin ja aina joka kerralla osaa tehdä oikeat päätöset paikkojen/linjojen suhteen. Lopuksi vielä juteltiin Pekan kanssa niitä näitä. Pekan lähtiessä menin kokeilemaan yläkentälle bankettia. Lupu ei ollut siitä moksiskaan! :) En usko, että miniderbyssä on mitään ongelmaa. Menemme ennen kisoja treenailemaan kuivasjärvelle maastoesteitä ja Ypäjällä menen "tutustumisluokan" alle ennen derbyä. Näin Lupu saa vähän tutustua kisa-areenaan :)

Tallilla sitten pesin Lupun saippualla ja laitoin sen kuivumaan lämpölampun alle. Pakkailin tavaroita kisoja varten. Huomenna sitten päivällä suunnataan kohti Kokkolaa :)

1 kommentti:

  1. Mulle arvonta on ihan sama, harvoin vaan ite ainakaan jaksan osallistua :D

    VastaaPoista