maanantai 11. kesäkuuta 2012

Kokkola 9-10.6

Hellurei! Kokkolasta ollaan kotiuduttu ja ihmettelen suuresti miten en ole edes kovinkaan väsynyt? Tänään kävin heittämässä talviturkkini joessa, hyrr oli kylmää vettä!

Perjantaina pakkailimme auton valmiiksi ja lähdimme porukalla kohti Kokkolaa. Meidän matkassa tuli Essi hevosensa kanssa. Perille saavuimme noin kolmessa tunnissa. Siellä täytimme jabat ja veimme hepoille vettä. Illemmalla kävimme ratsastamassa hepat verryttelykentällä. Lupu tuntui ihmeen hyvältä, kun normaalisti oudossa paikassa keskittyisi vain hölmöilyyn. Ratsastuksen jälkeen putsasimme varusteet ja ruokimme hevoset. Nukuimme jaba-alueen vieressä pakettiautossa. Yöllä lämpötila laski lähemmäs nollaa ja meitä kaikkia paleli hulluna ja muutenkin oli todella levoton yö.



Lauantaina ennen minun starttia oli monta luokkaa, joten minulla oli runsaasti luppoaikaa. Menin Essiä auttamaan verryttelyssä jne. Ensin menin luokan 110cm arvostelu 367.1 eli perusrata ja uusinta. Verryttely oli yhtä kaaosta. Jos olit menossa esteelle, niin joku tuli juuri eteesi tai joku teki parhaillaan volttia esteen takana... Onneksi Essi oli sentään vähän auttamassa vereyttelyssä, mutta Pekan apu ei olisi ollut yhtään pahitteeksi. Lupu käyttäytyi huonosti ja hyppi välillä vähän pystyynkin.. Radalla tunsin kuinka hevonen ei ollut kunnolla hallinnassani. Rata menikin sitten vetokilpailun merkeissä. Videolla ei näytä yhtään, että hevonen ei olisi hanskassa, mutta siltä se ainakin tuntui. Kuitenkin saimme nolla tuloksen ja siitä irtosi 4-sija.

110cm




Lauantaina menin myös toisenkin luokan, joka oli kansallinen 120cm. Arvostelu oli A.2.0 eli aikaratsastusluokka. Verryttelyssä Lupu oli jo parempi. Tein paljon siirtymisiä, että saisin hevosen paremmin kuulolle. Rata menikin  huomattavasti paremmin! Maaliin pääsimme jälleen puhtaasti ja lopulta ylsimme kuudennelle sijalle.

Illalla sitten grillailimme ja söimme hyvin. Yölläkään ei ollut niin kylmä ja minä sain ihan hyvin nukutuksi. Äiti ja Essi ei ilmeisesti nukkunut ihan niin hyvin.


Äiti yrittää sytyttää grilliä..

Sunnuntaina alkoi hevosella ja kuskilla vähän väsymys painaa. Menin yhden luokan 110cm arvostelultaan 367.1. Verryttely meni aivan perseelleen. Lupu tuntui laukassa hieman jäykältä. Itse ratsastin todella huonosti ja kerran läsäytimme okserin sekaankin.. Muutenkin tuli huonoja hyppyjä alle, mutta tuli sieltä pari onnistunuttakin. Radalla sitten hevonen oli todella paljon oikeassa ohjassa kiinni! Se vaikutti aika paljon ratsastettavuuteen. En pystynyt kääntämään oikealla muuten, kuin vetämällä kunnolla nyrkillä... Ei hyvää päivää! Sitten vieläpä joku käveli kesken minun ratani jossakin pusikossa ja sitähän Lupu sitten säikähti. Tiputti sitä kytätessä raville ja minulla oli täysi työ saada hevonen liikkeelle. Lupu pinkaisi sitten laukkaan, emmekä saaneet kunnon rytmiä seuraavalle esteelle. Tulimme todella huonoon paikaan, mutta ihme ja kumma Lupu hyppäsi esteen ja vieläpä puhtaasti. Maaliin pääsimme jälleen nollalla ja sijoituimme kolmansiksi.


Positiivista oli se, että kaikki radat olivat nollia ja jokaisessa sijoituimme. Negatiivista oli se, että hevonen roikkui erittäin paljon oikeassa ohjassa ja meno oli välillä melkoista sähellystä.Hyvin kyllä hevonen hyppäsi siitä huolimatta. Pekan treenit olivat kyllä tällä viikolla liikaa ja hevonen olikin jo vähän väsynyt. Tällä viikolla en mene treeneihin ollenkaan, jotta Lupu jaksaa hypätä sunnuntaina kisoissa. Menemme siis Äimärautiolle kansallisiin kisoihin hyppäämään 110cm ja 120cm. Ja muuten meidän Ypäjän reissu peruuntui, koska menin sijoitumaan kansallisessa 120cm luokassa :D En siis saa osallistua Miniderbyyn. Lähdemme sen sijaan sitten Korpilahteen. Essi yritti huokutella minua myös Kemiöön, saas nähdä mennäänkö.

4 kommenttia: