torstai 28. kesäkuuta 2012

Muutoksia ratsastukseen

Hrrr mitkä kelit! Kymmenisen astetta lämmintä ja tulee/sataa vettä. Saa ottaa jo toppatakin esille! Milloin ne helteet oikein tulee? Koulujen alkaessako?!  Ei ole ollut vielä kertaakaan kunnon hellettä. Tänä kesänä olen vain kerran käyttänyt shortseja ja kohtahan on jo heinäkuu. Suomen kesä <3 .

Sunnuntaina menin päivällä Essin kanssa leffaan. Oli kerrankin hyvä elokuva ja tällä kertaa jaksoimme katsoa loppuun astikkin ;) Leffan jälkeen suuntasimme tallille ja lähdimme maastoon. Essi meni Katjalla ja minä Lupulla. Kävimme 3h maastolenkin ja oli jälleen ihan huippua. Essi teki sunnuntailta videopostauksen, tässä olkaa hyvä.

 

Maanantaina vuorossa oli Petran treenit. Lupu onneksi jaksoi hypätä eilisen rankan maastoreissun jälkeen. Alkuverkkojan aikana Petra otti minut kunnon tehokäsittelyyn. Sain "yksityisopetusta" melkein puoli tuntia. Muita ryhmäläisiä alkoi jo varmaan vähän tympimään, kun vain minua neuvotaan. Sain Petran ohjeistuksella esimmäistä kertaa Lupun ratsastettua kunnolla läpi! Ai että oli mahtava tunne, kun heppa liikkui tuntumalla, hyvässä rytmissä ja pyöreänä niskastaan. Mutta oli siinä hommaa ja jouduin itsekkin ihan kunnolla tekemään töitä. Meinasi kunto loppua. Petra sanoi, että Lupu on päässyt liian helpolla. En ole vaatinut siltä tarpeeksi ja nyt jatkossa siltä pitää vaatia reilusti enemmän. Eteenkin tuntuman kanssa pitää olla tarkkana, ohja ei saa roikkua. Sileän ratsastukseen tulee nyt aika suuri muutos, kun ennen en vaatinut Lupulta juuri mitään ja ohjat roikkui siellä täällä.

Kiitos kuvista Olgalle!






Verkkahyppyinä menimme "siksakkia". Oli viisi pystyä, joita piti hypätä ristiin ja lopuksi piti pystyä hyppäämään kolme estettä peräkkäin. Tämän jälkeen tulimme kaikki peräkkäin eli 5 esteen sarjan, jokaisessa yhden laukan väli. Välit oli meille aika pitkät ja isommilla esteillä oikeassa kierroksessa tuli ongelmia. Lupu ei meinannut venyä yhteen laukkaan ja kerran tulimme kaikki 5 estettä kahdella laukalla :D Lopuksi sain Lupun venymään väleihin. Seuraavaksi tulimme radan pätkiä, joissa oli pitkällä sivulla linja okserilta 5 laukkaa pysty-pysty sarjalle. Viisi laukkaa piti tulla edeten ja ennen sarjaa ottaa hevonen kiinni, koska sarjaväli oli lyhyt. Tässä tuli myös vähän tunarointia, kun en ottanut hevosta tarpeeksi kiinni. Sain kuulla Petralta palautetta, että nyt minun täytyy alkaa oikeasti ratsastamaan. Jos mielin päästä hyppäämään 130cm ratoja, niin silloin ei voi tulla vain tuurilla sieltä täältä, vaan pitää oikeasti ratsastaa! No alkoihan se sitten sujumaan ja Petra sanoi, että esteiden noustessa ratsastan paremmin ja silloin vasta keskityn kunnolla. :DD Niin totta! Sain nyt Petran treeneistä paljon irti, kun viime kerroilla en ole oikein saanut.




Tiistaina ratsastin Lupun kentällä kunnolla läpi, tai ainakin yritin... Tein kaiken Petran ohjeiden mukaan ja ratsastin ihan kunnolla. Kuitenkin tuntui siltä ettei mikään suju ja Lupu ei anna periksi. Itselläni loppui voimat kesken ja turhauduin. Lopetin sitten melkein itkukurkussa ratsastuksen, kun tuntui vain siltä etten pärjää tuolle hevoselle...Ratsastin myös Pretan, kun Heidi oli reissussa. Oli mukava päästä välillä jonkun muunkin selkään.

Keskiviikkona Lupu sai vapaapäivän. Itselläni oli kaikki lihakset aivan jumissa edellis päivän treenejen jälkeen. Wiin pelaaminen ei ainakaan auttanut asiaan!

Kävin tnä kampaajalla. Värjäytin hiukset takaisin vaaleammiksi :) Alkoi kyllästyttämään jatkuva värjääminen, kun blodini yritti aina tulla esiin.. Olen blondi aina ja ikuisesti :D

Tänään pakkailemme sitten kisoja varten ja huomenna suuntaamme kohti Korpilahtea :)

9 kommenttia:

  1. ite ainakin lopettaisin sellasissa valmennuskisa käymisen joissa neuvotaan pitkään vain yhtä! jos siis oisin joku niistä muista ;)

    mutta ihan kiva postaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petra sanoikin, että ottaa nyt seuraavilla kerroilla aina eri ratsukon pieneen tehokäsitgtelyyn, jotta saadaan sileäntyöskentely kunnolla kuntoon. Se on kuitenkin todella tärkeää esteiden ohella.

      Muutenkin Petra on yksi P-Suomessa valmentavista parhaista estevalmentajista, joten en kyllä lopettaisi käymistä hänen valmennuksissaan, ellen itse saisi koskaan mitään neuvoja. Kuitenkin hän osaa opettaa hyvin tasapuolisesti kaikkia, vaikka tunnilla onkin yleensä 4 ratsukkoa. Joskus on ollut jopa 5. On aina ihan erinlaista pitää ryhmätunteja ja niinhän se aina onkin, että jos ryhmässä jollakin menee huonommin, niin se saa enemmän neuvoja, kuin ne joilla menee hyvin. joten sitten jos ei ryhmätunnit miellytä, niin kävisin vain yksityistunneilla. Joka valmennuksessa on ollut todella hyviä tehtäviä, eikä vain saman jankkausta. Normaalisti hän ei ole neuvonut niin kauan vain yhtä ratsastajaa, mutta Petraa alkoi jo "ärsyttämään" se, kun lupu ei koskaan kulje kunnolla oikein päin. Oli siis todella tarpeellista saada asiat kerralla nyt kuntoon ja seuraavilla kerroilla siihen ei tarvitse enää puuttua :))

      Kiva, että tykkäsit!

      Poista
    2. Oho tulipa pitkä teksti! :D

      Poista
  2. Kiva, että valmennus meni hyvin! Jatkossakin sitten samalla lailla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä nyt huomaa, että tekee oikeesti jotakin siellä selässä, kun meinaa lihaksissa tuntua! :D

      Poista
  3. Kiva postaus ! Minkä merkkiset noi sun housut on ? Iha super ihanat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit! Housut ovat mountain horsen punaiset polvipaikkahousut :)

      Poista
  4. Jatkat nyt vaan Petran neuvomaa työstämistä ja näet selkeitä tuloksia vuoden päästä! Ei saa antaa periksi! Mutta muista lopettaa ratsastus aina onnistuneeseen harjoitukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin olen päättänytkin, muuten ratsastettavuuteen ei tule koskaan muutosta. Siihen on vielä pitkä matka,että lupu olisi joka kerta kuuliainen ja toimisi ongelmitta. Edessä on armotonta treenausta! :D sen verran olen voimakastahtoinen, etten anna periksi ennen kuin heppa tekee pyydetyn asian. Lopetan aina ratsastuksen onnistuneeseen pätkään.

      Poista